FŐOLDAL / MAGAZIN

Kedvenc Red Dot díjas irodai bútoraink 2019-ből

| 2019.11.21

A Red Dot díj a világ egyik legrangosabb design- és formatervezési elismerése, többen a design „Oscar-díjaként” is emlegetik. A pályázók nemzetközi színtéren mérettethetik meg magukat, hogy aztán új ötleteikkel és termékfejlesztéseikkel végül elnyerjék a minőség védjegyét. Ebben a válogatásban megmutatjuk, hogy szerintünk idén mely irodabútorok érdemelték meg leginkább a piros pontot.

Kedvenc Red Dot díjas irodai bútoraink 2019-ből

COSM

A COSM tervezésekor az ergonómia mellett fontos szempont volt, hogy a termék fizikailag könnyű legyen, és ezt a megjelenése is sugallja. Az ígéreteket sikerült beváltani: a szék vázszerkezete vékony hullámzó ívekből épül fel, a rajta feszülő háló pedig jól szellőzik, biztosítja a szabad mozgást, ugyanakkor stabilan tartja a hátat. Mi ez, ha nem az ülés súlytalan élménye?

Ehhez hasonló, korszerű megoldásokat nálunk is találsz, ilyen például a Lexington vagy a Mirus. A hálós székek nem csak a tervezők asztalain hódítanak, de a gyakorlatban is igen hasznosak, mert nyáron jól szellőznek, valamint koszállóak és nagyon egyszerű őket tisztítani.


MICROOFFICE UNIQ

Azt hinnénk, hogy a telefonfülkéket az irodák már rég kinőtték, valójában azonban semmi sem indokolja félredobásukat. Az open office ugyanolyan zajos, mint eddig, privát szférára és néhány perc egyedüllétre pedig talán még nagyobb szükségünk van, mint valaha.

A „MICROOFFICE UNIQ” privát érzetet nyújt, ugyanakkor mégsem zár el teljesen a külvilágtól: a csendet és a természetes fényt egyaránt biztosítja. A zsűri szerint a „MICROOFFICE UNIQ” a korszerű szellőzőrendszerével és akusztikai megoldásaival vívta ki magának a rangos elismerést.


TAMA

Kortárs szobornak is nézhetnénk, de valójában egy kézműves igényességgel kialakított íróasztalról van szó. A TAMA minden bizonnyal főnöki asztalnak született; a szintekre épülő struktúrájával garantáltan felhívja magára a figyelmet. Íves, a felhasználót szinte körbeölelő kialakítása és a prémium minőség Henry van de Velde szecessziós íróasztalát idézi meg.


NOVA Wood

A „NOVA Wood” asztalcsalád az eleganciát és a luxust képviseli, ugyanakkor mégsem távolságtartó. A természetes anyagok használata barátságossá és emberközelivé teszi az egyébként vékony felületekből precízen építkező, kifinomult vonalvezetésű tárgyat. Az asztal praktikusságát a középső sávban elhelyezett dugaljzatok növelik, amelyek kifejezetten hasznosak akkor, amikor a több órás meetingen a laptopunk lemerülőben van.


„ing”

„Arra születtünk, hogy mozogjunk” – hangzik egy japán tervezőcég, a Kokuyo szlogene, és milyen igaz: az emberi test valóban nem nyolc óra mozdulatlanságra lett tervezve. Red Dot díjas székük a munkahelyi passzivitást felváltó aktív ülést promotálja, méghozzá úgy, hogy használóját 360 fokban engedi előre, hátra és oldalra dőlni. Az „ing” nem véletlenül nyerte el a legjobbak legjobbja díját – az egyszerre esztétikus és rendkívül funkcionális termék egy valós problémára nyújt hatékony megoldást.

Működési elve másolja a SpinaliS székeink gerincbarát módszerét, aminek lényege, hogy a mobil ülőlap biztosítja a törzsizomzat állandó mozgását és a gerinc egyenletes terhelését.


És ráadásként...

… ne feledkezzünk meg négylábú barátainkról sem, akik hűségesen csatlakoznak hozzánk a kutyabarát irodákban nap mint nap. Az ő egészségük legalább olyan fontos, mint a miénk, erre gondolt a JULIUS-K9® is, amikor megtervezték az ízületkímélő kutyahámot. Külön öröm, hogy a JULIUS-K9® magyar vállalatként a hazai RedDot díjak számát gyarapította.

Ha valami igazán egyedire vágysz, komplett irodai tereket vagy csak egy asztalt szeretnél magadnak terveztetni és gyártani, keress meg bennünket bátran. Egyedi bútoros referenciáinkból inspirálódhatsz, de konzultációs folyamattal is segítjük, hogy álmaid valóra váljanak!