FŐOLDAL

GY.I.K.

ÁLTALÁNOS

KÉRDÉSEK

IRODA

BÚTOR

LAKOSSÁGI

BÚTOR

Milyen bútorokat rendelhetek nálatok?
Általában pont olyat, amilyenre te gondoltál. Egész pontosan, személyes felhasználásra: teljes lakásberendezés (beépített bútorok, komód, gardrób, térelválasztás, konyha, fürdőszoba, lépcső). Céges felhasználásra: teljes irodák, komplett szintek, call-centerek, munkahelyek, konyhák, zárt irodák, irattárolók, térelválasztás, beépített bútorok. Referenciáink között számos példát is találhatsz rájuk!
Hogyan rendelhetek egyedi bútort?
Folyamatunkat hosszú évek tapasztalatai és a te kényelmi szempontjaid alapján alakítottuk ki. Első körben az igényfelmérést követően egy előzetes ajánlatot adunk, hiszen fontos tudnod, hogy mire számíts majd a végleges ajánlatban. Ha ezt elfogadod, látványtervet készítünk (melynek árát rendelés esetén levonjuk a teljes összegből, így ingyen lesz). A megrendelés után kollegáink a pontos méreteket is felveszik a helyszínen, véglegesítjük veled a terveket. Ha minden stimmel, elkezdődik a bútorok gyártása, amiket aztán ingyenes kiszállítunk, beépítünk, végül pedig kitakarítva átadunk neked. A teljes folyamat során mi gondoskodunk mindenről, neked már csak élvezned kell új bútoraidat.
Ingyenes a látványtervezés?
Amennyiben a látványterven szereplő bútorokat nálunk rendeled meg, úgy ingyenes, hiszen a rendelési folyamat végén jóváírjuk a látványterv költségeit a végösszegből. Ha nem nálunk rendelsz végül, akkor a látványterv ára 10.000 forint + ÁFA.
Ingyenes a helyszíni felmérés?
Igen. Amennyiben előzetes árajánlatunkat elfogadtad, a helyszíni felmérésnek nincsenek költségei. Veled egyeztetve a megfelelő időpontban megyünk ki és minden szükséges adatot rögzítünk. Ez a kulcsa annak, hogy egyedi bútorod sokkal jobban fog passzolni a rendelkezésedre álló térbe, mintha “dobozos” megoldást választottál volna.
Ingyenes a szállítás?
Igen. Budapesten és 30km-es körzetben minden megrendelt bútort ingyenesen szállítunk ki.
Ingyenes a beszerelés?
Igen. Minden általunk gyártott egyedi bútort a kiszállítást követően precízen beszerelünk és tisztán, kitakarítva adunk át.
Kértek előleget?
Igen, első megrendeléskor 50%-ot, a további megrendeléseknél viszont már nem kérünk előleget. A végszámlát csak a teljes átadás után állítjuk ki, ha mindennel elégedett vagy.
Mennyi idő alatt készül el a bútorom?
Az előleg beérkezésétől számított, anyagtól függően 3-4 hét, de mindig törekszünk a legrövidebb időre. Megrendelésedet folyamatos gyártásunkba soroljuk, és a projekt méretétől függően általában már a határidő előtt szállítjuk. A részletekről folyamatosan egyeztetünk veled.
Mennyi idő a beépítés és mikor csináljátok?
Irodák esetében 1-2 nap, otthonok esetében a választott bútortól függő idő (konyhák esetében például a víz-, gáz-, és villany-szerelővel is együtt kell működnünk, hogy minden kiállás a helyére kerüljön és a beépített gépek is tökéletesen illeszkedjenek. A beépítéseket alapvetően munkaidőben végezzük (kivételes esetben hétvégén is), de igyekszünk minél kevesebbet zavarni, hogy a munka ne álljon meg. A beszerelést egy fordulóban végezzük, nem zavarunk többször. A kiszállításokat előre egyeztetett időpontban végezzük akkor, amikor számodra a legkényelmesebb.
Mennyi garancia van az egyedi bútorokra?
Minden általunk gyártott bútorra 10 év teljes körű garanciát vállalunk (rendeltetésszerű használat mellett). Ez a mi zálogunk arra, hogy az egyedi bútor tényleg sokkal tartósabb lesz, mint az áruházi “kész” megoldások.
Beszerelitek a rendelt bútorokat?
Igen, minden esetben ingyenesen. Ez szolgáltatásunk része, aminek keretében ki is takarítjuk, mielőtt átadjuk neked.
Milyen vasalatokkal és fogantyúkkal dolgoztok?
Minden hazánkban kapható vasalattal és fogantyúval tudunk dolgozni, hogy te a legszélesebb palettáról válogathass, saját ízlésed és igényeid szerint (pl. Blum, Forest, Hafele, stb.). Minden szekrényt csillapított ajtóval szerelünk, valamint tudunk kilincs-mentes (push) zárakat is készíteni, így a lehetőségek korlátlanok.
Beépítitek a világítást?
Igen, minden bútorunkat igény szerinti beépített LED-es vagy hagyományos világítással szereljük, vagy önálló világítótesteket, csillárokat is integrálunk a kész munkába, ha ezt szeretnéd.
Megnézhetem-e személyesen a munkáitokat?
Igen, bemutatótermünkben hétköznapokon 10 és 18 között várunk téged szeretettel (vagy egyedi igények alapján előre egyeztetve akár 8 és 20 óra között is).
Elviszitek-e a régi bútorokat?
Ha szeretnéd, akkor megrendelés esetén igen. Gondoskodunk róla, hogy semmi se legyen útban, ami már felesleges számodra.

Milyen anyagokból dolgoztok?
Minden, a hazai piacon fellelhető alapanyagból készítünk egyedi bútorokat, de alapvetően ezeket használjuk: laminált bútorlap, MDF, furnér, fa. Lábazatnál, dekor felületnél, fogantyúnál rend szerint szálcsiszolt acélt használunk. Adunk tippeket és segítséget a tervezési folyamat során, de választhatsz te is, ha konkrét elképzelésed van.
Mennyi idő alatt készül el a bútorom?
Az előleg beérkezésétől számított, alapanyagtól, mennyiségtől és tervtől függően 1-4 hét, de mindig törekszünk a legrövidebb időre. Egyedi bútor megrendelésedet folyamatos gyártásunkba soroljuk. Egy-egy íróasztal rendelésénél például akár 1 héten belül készen vagyunk, raktárról rendelt termék esetében pedig akár 2 nap alatt is szállíthatjuk rendelésed.
Mekkora íróasztalra van szükségem?
Ez egy sokszor visszatérő kérdés, és rengeteg felhasználó tapasztalatait tolmácsoljuk neked: legalább 60cm mély és 80cm széles asztalt javaslunk, de mivel egyedi bútorokat gyártunk, bármilyet kérhetsz.
Íves íróasztalt tudok rendelni?
Igen, bármilyen formát kérhetsz tőlünk, akár szabálytalan íveket, babszem megoldást is, méretre. Olyan asztalod lehet, mint senki másnak a világon.
Milyen lába van az asztalaitoknak?
Többféle megoldással is dolgozunk a feladattól függően. Van teli (lapláb), vagy fémláb, amit RAL skála szerint tudunk porszórtan festeni (bemutatótermünkben van mintánk, gyere el hozzánk).
Van azonnal szállítható bútorotok?
Igen, az egyedi tervezésű és gyártású bútorok mellett raktárról elérhető bútoraink is vannak, amiket akár 10 napon belül is szállíthatunk.
Irodai konyhát is csináltok?
Igen, akár egészen pici, iratszekrénybe integrált, zárható, rejtett teakonyhákat is készítünk, de nagyobb, teljes helyiségeket kitöltő irodai konyhákat is készítünk. Nézd meg referenciáink között, milyen megoldásaink voltak eddig.
A térelválasztást is meg tudjátok oldani?
Igen, önálló paravánokkal, vagy paravános asztalokkal, hangszigetelt paravánokkal, építészeti üveggel is kivitelezhető a feladat. Csak a te igényeidtől függ, hogyan oldjuk meg.
Írható, parafa vagy más kreatív falfelületeket is rendelhetek?
Igen, sokféle ilyen megoldásunk van számodra. A klasszikus parafa mellett van bútorhab szövetbevonattal, írható filces vagy krétás kivitel, mágneses fal is, és ezeket fel is szereljük. Írható filces, bútorhabos-szövetes vagy parafás megoldást hajlított felületre, sarokra is fel tudunk szerelni.
Hoztok széket is a bútor mellé?
Igen, hatalmas minőségi ergonomikus szék kínálatunk van, a kiválasztott székeket ingyenesen tesztelheted te és kollegáid is vásárlás előtt, és a bútorral együtt szállítjuk az összeszerelt székeket is. A próbaszék részleteiről ide kattintva olvashatsz, itt pedig megtalálod a kínálatunkat is.

Milyen színekből választhatok?
Azt szoktuk mondani, hogy a szivárvány minden színéből. Konkrét esetekben természetesen anyagfüggő, de a RAL színskála szerint bármit meg tudunk festeni (laminált bútorlap esetén is egyszínű, többszínű, mintás, erezett /szinkron-strukturált/ megoldások várnak téged nálunk).
Festés esetén van-e próba-színminta?
Igen. Ha szeretnéd, akkor saját falszíned festéséhez előzetes festett mintalapokat készítünk a tökéletes színhelyesség érdekében.
Milyen anyagokból dolgoztok?
Minden, a hazai piacon fellelhető alapanyagból dolgozhatunk, de alapvetően a következőkből szoktunk: laminált bútorlap, MDF, furnér, fa. Konyhapultoknál: dekor, akril konyhapult, gránit, kvarckő, fa. Falra üveg, csempét helyettesítő munkalap-azonos dekor, dekor mintás üveg (bármilyen választható képpel). Lábazatnál, dekor felületnél, fogantyúnál szálcsiszolt acél. Adunk tippet, de választhatsz te is. Vannak illatos bútorlapjaink is
Mikor érdemes elkezdenem tervezni a konyhabútort?
Minél előbb, annál jobb. Ha renoválást tervezel, akkor a víz-, elektromos- és gáz-kiállások miatt már a felújítás vagy átalakítás előtt (sok kiállás nem kerülhet a konyhai eszköz tervezett helye mögé, pl. a mosogatógép mögött nem lehet vízkiállás). Mielőbb felveszed velünk a kapcsolatot, annál rugalmasabban tudunk mi is dolgozni a tervezési folyamat során.
Mennyi idő a beépítés és mikor csináljátok?
Alapvetően amilyen gyorsan csak tudjuk, megoldjuk a beépítést, a bútor nagyságától és bonyolultságától függően általában egy fordulóban. Konyhák esetében a víz-, áram- és gáz-bekötést külső (általunk vagy általad szervezett) szakember végzi, ennek függvényében haladhat a bútor beszerelése. Igyekszünk akkor menni, amikor neked is a legjobb (többnyire hétköznapokon munkaidőben, egyéni igények alapján hétvégén is), erről előre egyeztetünk veled.
Milyen vasalatokkal és fogantyúkkal dolgoztok?
Minden hazánkban kapható vasalattal és fogantyúval tudunk dolgozni, hogy te a legszélesebb palettáról válogathass, saját ízlésed és igényeid szerint (pl. Blum, Forest, Hafele, stb.). Minden szekrényt csillapított ajtóval szerelünk, valamint tudunk kilincs-mentes (push) zárakat is készíteni, így a lehetőségek korlátlanok.
Konyha esetén beépített gépeket is vehetek nálatok?
Igen, tőlünk is vásárolhatod őket (célszerű, mert így a bútorral együtt szállítjuk és kedvezményes árakat tudunk rájuk adni). Az sem gond, ha máshol veszed a gépeket, hiszen ezekkel is gond nélkül tudunk dolgozni, csupán a típusokra és méretekre lesz szükségünk).
Konyhai gépeimet beépítitek?
Igen, minden esetben beépítjük (a bútorba való beépítésük ingyenes). Arra azonban fontos kitérni, hogy a gépek garanciájának érvényességéhez a viszonteladók sokszor kérik a szakember által végzett bekötést. Erről előre egyeztetünk veled.
Beépítitek a világítást?
Igen, minden bútorunkat igény szerinti beépített LED-es vagy hagyományos világítással szereljük, vagy önálló világítótesteket, csillárokat is integrálunk a kész munkába, ha ezt szeretnéd. Világítástechnikában szakmai partnerünk az ELTER (ha termékeiket a nálunk leadott rendelésen belül kéred, ingyenesen integráljuk őket az egyedi bútoraidba).