FŐOLDAL / EGYEDI BÚTOR

AZ EPOXI/MŰGYANTA CSODÁI

Szerelem első keverésre

Hosszú évezredeken át a fa képezte az emberi tevékenység egyik legalapvetőbb alapanyagát. Szinte mindent készítettünk belőle a keréktől a kanálig. A fa azonban végtelenül magányos volt hosszú útja során. Egészen mostanáig.

Az új évezred elején ugyanis új társra lelt. E társ kiegészíti - jobb párja már nem is lehetne. Ahol a fa sötét, ott ő átlátszó. Ahol a fa érdes, ott ő finoman körülöleli. Ahol a fa üres, ott ő kitölti. Harmonizálnak színben és keménységben, és ugyanolyan jól viselik az évtizedek nyomait.

E társ az epoxi. Ketten lesznek irodád és otthonod díszei.

Az interneten már évek óta láthatod, hogy a külföldi mesterek miképpen keverik a műgyantát a természetes fa elemekkel. Eddig ezek a megoldások csak sóvárgással tölthettek el, hiszen hazánkban senki sem foglalkozott velük. A várakozásnak azonban most vége.

Szárnyra kaphat képzeleted és igazán egyedi megoldásokban gondolkodhatsz, hiszen bármit meg tudunk neked valósítani, amit az epoxi-fa párosítás megenged. És még ennél is többet!Mi készülhet epoxyból?

Bármi. Bővebben: asztallapok, bútor frontok, széklábak, fali dekor elemek, LED-es világítás takarói, vágódeszkák, lépcsőkorlátok, tárgyaló- és íróasztalok, konyhapultok, vázák, dobozok. Amit fából ki lehet faragni, azt fa-epoxi párosból is meg tudjuk oldani neked. Ehhez szükséges esetén speciális fúrófejeket használunk, hiszen az epoxy másképpen reagál a súrlódásból eredő hőhatásokra, így szakértelmet igényel a benne levő csavarok vagy illesztések elhelyezése.


Mit lehet felhasználni az epoxi elemek gyártásánál?

Bármit. Bővebben: bármi olyat, aminek nedvességtartalma minimalizálható. Vagyis bármilyen, megfelelően kiszárított faanyagot, de emellett természetesen fémet, papírt, műanyagot, kerámiát, elektromos eszközöket (pl. működő LED sorokat), gumit, kávét, tésztát, zúzott követ, terméseket, holdport, meg ami még eszedbe jut. Ezeket mind befoglalhatja az epoxi, illetve az eljárástól függően akár teljesen szokatlan módon is kiemelheti szerkezetüket, textúrájukat.


Milyen színű lehet az epoxi anyag?

Bármilyen. Bővebben: lehet víztiszta átlátszó, ködös, átlátszatlan, fényes vagy matt. Megfelelő pigmentekkel akármilyen színhatás elérhető bármilyen árnyalatban, így otthonodhoz vagy céged színeidhez tudjuk igazítani. A hozzá felhasznált fa elemek is olyan felületkezelést kapnak, ami a legjobban kiemeli természetes szerkezetüket az adott műgyanta szín mellett.


Mennyire szilárd egy epoxi asztallap?

Pontosan annyira, amennyire egy tömör fal asztallap is szilárd. Speciális eszközeinkkel ugyanúgy elhelyezhetünk benne csavarmeneteket és egyéb rögzítéseket, így biztonságosan fel tudjuk szerelni akár emelhető asztalok lábazatára, akár szekrények front elemeinek, akár fali dekorációnak. Meglevő bútoraidat, konyhádat is újjá varázsolhatjuk pusztán a frontok cseréjével új, epoxi elemekre.


Az epoxi tényleg egyedi?

Amennyire csak a hozzá felhasznált anyagok azok. Vagyis ha természetes, hasított fa részeket is használunk, garantált, hogy nem lesz párja a számodra készített elemeknek, hiszen a természet mindig egyedi formákat produkál. Emellett ha pigmenteket használunk a színezéshez, maga a műgyanta textúrája is megismételhetetlenné válik.


Tervezést és gyártást is vállaltok?

Igen. A teljes folyamatot lebonyolítjuk neked, így akár kész ötlettel érkezel hozzánk, akár a pontos elgondolás kitalálásában kérnél tőlünk segítséget, a rendelkezésedre állunk. A szállítást és a beszerelést is bonyolítjuk, így csak kulcsrakész bútorokat adunk át. Ez garantálja, hogy az átadott darabok hibátlanok, sérülésmentesek és elképzelésednek megfelelőek.


Milyen hosszú a garanciaideje az epoxi bútoroknak?

Ahogy minden egyedi tervezésű és gyártású bútorunkra, úgy a műgyanta megoldásokra is 10 év garanciát adunk. Ez a piacon a leghosszabb garanciaidő. Az általunk használt műgyanták keménységben és UV-állóságban a legjobbak a piacon, ezért sem a felületi súrlódás, sem a direkt napfény nem fogja megváltoztatni őket.


Kedvet kaptál hozzá?

Keress bennünket elérhetőségeinken és kérj időpontot személyes egyeztetéshez, hogy tervezőink segíthessenek neked álmaid megvalósításában!

ELÉRHETŐSÉGEINK