FŐOLDAL / MAGAZIN

Világos, tágas, személyre szabott - Az Eubility irodájának tervezése és kivitelezése

Viski Noémi | 2019.12.10

Az Eubility Group Kft. irodájába cégre szabott tervezői megoldásokat integráltunk: a helyiségek elrendezésekor azt vettük figyelembe, hogy a különböző munkakörök dolgozói hányan és milyen irodai térben tudják napi teendőiket a leghatékonyabban ellátni. A térkialakítást az irodai arculat, a bútorok és a dekorációs elemek tervezése követte, mindennek eredménye pedig egy jól funkcionáló és szerethető iroda lett.

Világos, tágas, személyre szabott - Az Eubility irodájának tervezése és kivitelezése

Céljaink, amelyeket a tervezés során a szemünk előtt tartottunk:

  • olyan közösségi terek létrehozása, amelyek egyszerre teremtik meg a pihenés, a kikapcsolódás és az céges összejövetelek lehetőségét
  • a recepció, a munkaállomások, a vezetői szobák, a tárgyalók, a közösségi tér és a konyha funkcionális kialakítása a cég profiljához illően
  • variálható és többfunkciós irodaterek kivitelezése

Az első benyomás ereje

A recepció az a hely, ahová a dolgozók és az ügyfelek először belépnek, így fontos, hogy ez a tér egyszerre legyen reprezentatív és barátságos. Az Eubility fogadóterét hexagonmintával díszített üvegfalak fogják közre, amelyek transzparens és légies megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. Az áramló üvegfalak hideg érzetét ellensúlyozza a pultban és a recepciófalon használt fa természetes és meleg hatása.

Térszervezés a fényviszonyokhoz alakítva

A recepció mögötti tér természetes fény nélkül maradt, éppen ezért itt olyan helyiségeket alakítottunk ki, ahol csak ideig-óráig tartózkodnak a dolgozók. Tárgyalókat terveztünk, amelyek – a változatos elrendezések révén – különböző típusú meetingek és workshopok megtartására is alkalmasak. Különösen ügyeltünk a helyiségek megfelelő bevilágítására, illetve üvegfalakat választottunk, hogy még több fény szűrődhessen be.

A homlokzati helyiségeket a munkatereknek és a vezetői szobáknak szenteltük, hiszen itt folyik a munka nagy része, és kiemelten fontos, hogy a dolgozók természetes fényben végezhessék a feladataikat. A munkaállomások az egészséges ülést támogató ergonomikus Emagra székekkel bővültek, a vezetői szobákban pedig olyan ülősarkokat is kialakítottunk, amelyek rövid tárgyalásokra alkalmasak.

Színek, formák és anyagok összhangja

Az üveg, a fa és a neutrális árnyalatok dominálnak az irodában, ezzel letisztult és kifinomult megjelenést kölcsönözve a helyiségeknek. Nem szerettük volna azonban teljes mértékben mellőzni a színeket. Mértéktartásra és következetességre törekedtünk: a sárga-kék-szürke hármasa több térben (és a cég logójában is!) visszaköszön bútorkárpitok és dekorációk formájában. A világos és tágas konyhába az étkezőszékekkel, a közösségi térbe az szivacskockákkal, a tárgyalókba pedig fali panelekkel csempésztük be a színeket. A hangelnyelő panelek amellett, hogy jól mutatnak, a helyiségek akusztikáján is javítanak. 


Megrendelő: Eubility Group Kft.
Elhelyezkedés: Budapest, I. kerület
Megvalósulás: 2019.
Kedvenc helyiségeink: világos és tágas vezetői és dolgozói szobák

Ha szeretnéd, hogy számodra is egyedi irodai tereket álmodjunk meg, keresd bátran vezető tervezőnket!