FŐOLDAL / MAGAZIN

Ahol az élet zajlik - ettől lesz jó az irodai konyha

| 2019.12.20

Az irodai konyha a munkahelyek koffeinforrása és – ami még fontosabb – az informális találkozások helye, így nem érdemes alábecsülni a szerepét. Egy jól megtervezett konyha pedig még ennél is több lehet. Mutatjuk hogyan!

Ahol az élet zajlik - ettől lesz jó az irodai konyha

A konyha az otthon szíve – na de mi a helyzet az irodai konyhákkal? Szerepük legalább olyan fontos a munkahelyen, mint a háztartásokban. Ugyan nem az öröklött receptek és a családi vacsorák helyszíne, a munkahelyek otthonossá válásával az irodai konyha is kitüntetett szerephez jutott. Egy jól kialakított irodai konyha nem csupán az étkezések, hanem a munkahelyi összejövetelek és kollaborációk terepévé is válhat.


Konyhát! De hova?

Amikor a munkába belefeledkezve a számítógéped előtt megcsap az odaégetett pirítós illata, az nem csak a figyelmetlen kolléga oka, hanem a rossz térszervezésé is. A konyhát célszerű az irodatértől távolabb elhelyezni, hiszen az illatok csak megzavarják a dolgozókat. Ha ez mégsem kivitelezhető, akkor is figyelj arra, hogy a szellőztetés és a friss levegő megfelelően legyen biztosítva minden térben.

Ne spórolj a minőségen!

A minőségi, könnyen tisztítható és rozsdamentes felületek költségesebbek, de hosszú távon jobban megérik. Ne elégedj meg a háztartásokba szánt konyhai megoldásokkal! Egy irodát többen használnak, és személye válogatja, hogy ki mennyire vigyáz majd a konyha épségére.


Funkció mindenekelőtt
A müzlisdobozok hegyekben állnak, a hűtőajtó pedig csordultig van a majonézes flakonokkal? Mielőtt elvesznél a stílusos metrocsempék részleteiben, gondold át még a tervezés fázisában, hogy van-e elegendő praktikus tároló- és munkafelület a konyhában. Hagyd a munkapultot üresen, és tárolj mindent a polcokon és szekrényekben, így könnyebb lesz a pultot takarítani, a konyha pedig tágasabbnak fog tűnni.

Fénytengerben úszó konyhaszigetek

Ezt nem kell túlmagyarázni: minél világosabb egy konyha, annál jobb. A természetes fényt nem űbereli semmi, de biztosítani kell a mesterséges fényforrásokat is, például mennyezeti függesztett lámpák, vagy akár beépített ledek formájában. Jó példa erre a Meltwater irodája, ahol a körülményeket kihasználva az ablaksor közelébe telepítettük a konyhaszigetet, fölé pedig az iroda enteriőrjéhez színben és formavilágban passzoló lámpákat helyeztünk.

Klubhangulat a konyhában

A konyha egy közösségi tér, ahol a reggeli kávé mellett a kollégáinkkal beszélgethetünk. Ez azonban zajjal jár, így jobb a konyhát úgy pozícionálni, hogy távol legyen a csendet igénylő terektől.


Hely mindenkinek

Nincs is annál kellemetlenebb, amikor állva kell ebédelned, vagy amikor a kollégád mögötted toporog, mert éppen a mikróra vár. Nem árt, ha a konyha mérete az ott megforduló dolgozók számával arányos, és az is plusz pont, ha többféle funkciót ellát egyszerre. Klasszikus ebédlőrész, bárpult, kávézósarok, hosszú asztalsor, mind-mind jöhet. Ennek szellemiségében alakítottuk ki az Inter-Mikrum irodájának étkező terét is, az eredmény pedig egy sokszínű, vibráló konyha lett.


Minden irodának jár egy hozzá illő konyha, mi pedig azon vagyunk, hogy cégre szabott megoldásokat nyújtsunk. További tanácsokért keresd bátran lakberendezőnket!