FŐOLDAL / MAGAZIN

A szín, ami uralni fogja 2020-at (de miért?)

Viski Noémi | 2020.01.08

A Pantone minden év végén kihirdeti, hogy melyik szín fogja uralni a trendeket jövőre. Az előző évek merész választásai után a cég idén biztonsági játékot játszott, mutatjuk mire esett a választásuk!

A szín, ami uralni fogja 2020-at (de miért?)

2020 színe a Classic Blue

A Classic Blue a lemenő nap utáni ég árnyalata – annak a jele, hogy itt az ideje megállni és megpihenni. Nyugalmat, stabilitást és megbízhatóságot sugall, eleganciája az egyszerűségében rejlik.
A Pantone egyik vállalása, hogy minden évben a korszellemre reagálva választják meg az év színét. Emiatt többen is a zöld valamelyik árnyalatát várták 2020-ban, amely a természet és az újjászületés színeként felhívja a figyelmet a környezet- és klímavédelem fontosságára. Ezzel szemben a Pantone biztosra ment, és egy univerzális kedvencet választott a 2019-es Élénk Korall után.

Az év színe az irodában is

Az 1962 óta működő Pantone a nemzetközi színrendszerek megteremtője: ők társítottak először kódokat az egyes színárnyalatokhoz, ez pedig a grafika- és nyomdaipar, valamint a divatipar munkáját is jelentősen megkönnyítette. Az évről évre megválasztott árnyalatok a design többi területén is hódítanak, így a lakberendezők is gyakran beépítik palettájukba.

Az irodai enteriőrtervezők szerencsésen jártak a Pantone idei választásával. A kék nyugtató hatással bír és megbízhatóságot sugall, így a cégek előszeretettel alkalmazzák. A kék árnyalatai közül pedig a klasszikus kék – a visszafogott eleganciája miatt – talán az egyik legjobb választás egy irodába.


Ha a Te kollégáid is az idei Pantone szín mellett tennék le a voksukat, keresd lakberendezőnket, aki megtervezi számotokra a színhez és a cégetekhez leginkább passzoló belső teret!