FŐOLDAL / MAGAZIN

Irodai térelválasztás mesterfokon - 3. rész

| 2019.11.29

Az open office kihívások elé állít. Például akkor, amikor mindenki egyszerre fúj orrot, vagy amikor úgy érzed, hogy nem vágysz társaságra, de legfőképp akkor, amikor koncentrálnod kellene a feladatodra. Mit teszel? Felhúzod a kapucnit és bedugod a fülhallgatót. Ezen a fapados verzión alapulnak az alábbi designprojektek is.

Irodai térelválasztás mesterfokon - 3. rész

Az irodai zajok és vizuális ingerek a nyitott irodák velejárói és a koncentrált munkavégzés legfőbb nehezítő körülményei. Vannak, aki képesek kifejleszteni a „nem-lát-nem-hall” képességet az open office terepén, míg mások kevésbé ügyesek ebben. Utóbbiak számára készült néhány formabontó megoldás. Mindegyik egyértelműen kommunikálja magáról azt, hogy jobb, ha a használóját ma nem zavarjuk, sőt, inkább messziről elkerüljük.

A hölgyek számára ismerős helyzetet idézhet fel ez a tárgy, ugyanis rendkívül emlékeztet a fodrászszalonokban található búrákra. A hasonlóság nem lehet véletlen, ugyanis a TOMOKO alatt ülve ugyanolyan külvilágot kizáró élményben lehet részünk, mint a hajszárító búra alatt. Egy állványra fellógatva könnyen aláülhetünk, a monitor felé állítva pedig asztali üzemmódban is működik.

Ha az egyetlen működő megoldást már csak a bebábozódásban látod, akkor jó hírünk van: a NUTSHELL tökéletes arra, hogy nyugodtan szundíthass, vagy befejezd a reggelidet, anélkül, hogy bárki látna. Utóbbinak a koncepció megszületésében is nagy szerepe volt: a tervező elmondása szerint egy kidobott szendvicszacskó ihlette meg, ami egy egész gondolatfolyamot indított el benne a rövid szünetekkel, a stresszes munkaidővel és a félbehagyott reggelikkel kapcsolatban.

Ezt a sisakot azoknak ajánljuk, akik olyannyira szeretnének elbújni a világ elől, hogy még az sem érdekli őket, ha nevetségesen néznek ki közben. A futurisztikus HELMFON-ban beépített hangszórók és mikrofon található, így amellett hogy a külső zajoktól megvéd, te sem fogod zavarni a kollágáidat, ha egy sürgős hívást kell elintézned.

A PAUSE POD nem akar több lenni annál mint ami – egy sátor az irodában. Bevállalós dolgozóknak ajánlanánk.

A Panasonic 2018-ban piacradobott termékének működési elve kísértetiesen hasonlít a lovak szemellenzőjére. A WEAR SPACE a látómező csökkentésével (és a zajok szűrésével) segít abban, hogy igazán arra koncentrálhass, amire kell.

Megjegyeznénk, ott már komoly problémák diagnosztizálhatóak, ahol ezeknek a tárgyaknak a használatához kell folyamodni. Ilyen esetben érdemes fontolóra venni a gyökeres változtatást, hiszen szinte biztos, hogy az iroda egy rendszerszintű átalakításért kiált. Keresd fel lakberendezőinket, akik készségesen segítenek személyre szabott tanácsokat adni az iroda térszervezésével és berendezésével kapcsolatban!